Dorpskerk 800 jaar Dorpskerk 800 jaar
Heel dit seizoen besteden we aandacht aan het jubileum van ons kerkgebouw. Zo rond 1221 moet het huidige stenen gebouw hier zijn neergezet, 800 jaar Dorps-of Nicolaikerk dus!

Magazine
In september werd in de voormalige gemeente Haren-Glimmen-Noordlaren huis aan huis een magazine verspreid. Als u die niet heeft ontvangen (bv. omdat er een nee/nee stikker op uw brievenbus zit) kunt u uit de torenhal van de kerk een exemplaar meenemen. Het blad is hier digitaal te lezen.

Lezingen en concerten
In april hadden we een lezing van Eppo van Koldam over 'De relatie van de kerk met de burgerlijke gemeente' en een prachtig optreden van Wishful Singing met een hommage aan 800 jaar Dorpskerk, georganiseerd door Stichting Dorpskerkconcerten. 
 
Middeleeuws festival 14 mei
Mede door het mooie weer kwamen er meer bezoekers dan verwacht, de soep en het brood waren ruim voor sluitingstijd op. In het fotoalbum vindt u eerste foto's van het feest. De opname van OOG TV is reeds te zien en die van Mien Dorp is binnenkort te zien, dat geldt ook voor de video's die we zelf hebben gemaakt.
Vele handen hielpen om alles op te ruimen, om 18:00 uur was alles klaar en konden 60 vrijwilligers en externe hulpen genieten van een door Jan Derk geregeld patatje met. 


Oecumenische dankdienst
De oecumenische dankdienst was een waardevolle afsluiting die met alle kerken van Haren is gevierd. Een opname van deze dienst is te vinden op YouTube en enkele foto's in het fotoalbum.
Warmte voor Groningen
We weten nog niet hoeveel de actie heeft opgebracht. Meer informatie hierover vindt u op de site van de diaconie.
 
terug