PKN
Hervormde Gemeente Haren-Onnen
 
Kunstvespers

Kunstvespers in de Dorpskerk
Kunstvespers
Kunstvespers in de Dorpskerk van Haren
Dit voorjaar worden er in de Dorpskerk van Haren opnieuw drie kunstvespers gehouden. Onder de titel ‘Wie schrijft, die blijft’ komen drie schrijvers aan het woord over hun motivatie om te gaan schrijven. Hun bijdrages vertegenwoordigen achtereenvolgens ‘verleden’, ‘heden’ en ‘toekomst’.
Zondag 3 maart, 17 uur, vertelt Yvonne Gramsbergen het levensverhaal van haar moeder, een bijzondere vrouw met een bijzondere geschiedenis.
Zondag 14 april, 17 uur, spreekt Reinier Kleijer over de hedendaagse kerkliederen die hij schrijft. 
Zondag 26 mei, 17 uur, zingt Sabine Koch, op de drempel van een zangcarrière, een paar van haar eigen liederen, waarbij ze zichzelf begeleidt op de piano.
Organist Jan-Arjen Mondria speelt tijdens de drie vespers op het Hinsz-orgel bewerkingen van het Magnificat, de lofzang van Maria. Achtereenvolgens in klassieke stijl, eigentijdse stijl en ‘minimal music’-stijl.
Voorganger in de diensten is ds. Arlette Toornstra.
 
 
Hemelvaartpelgrimage 2019

Hemelvaartpelgrimage 2019
Ook dit jaar is er op Hemelvaartsdag weer de traditionele pelgrimage. Van de Bartholomeuskerk te Noordlaren lopen we via Glimmen naar de Dorpskerk te Haren. We verzamelen om 6:00 uur bij de oude Bartholomeuskerk te Noordlaren voor een kort ochtendgebed. Aansluitend lopen we onder begeleiding van Alco van Klinken via mooie wegen en paden naar Glimmen waar rond 08:00 uur het ontbijt voor ons klaar staat in het Trefpunt. Daarna wandelen we naar Haren, met om 10:00 uur in de Dorpskerk de afsluitende Hemelvaartsdienst.
Iedereen is welkom voor deze pelgrimage. De totale loopafstand van de Bartholomeuskerk naar de Dorpskerk bedraagt circa tien kilometer. U kunt ook een deel meelopen of alleen mee ontbijten. Aan het einde van de dienst te Haren is er vast wel iemand bereid om via Noordlaren te rijden zodat u daar de fiets of auto weer kunt ophalen. U kunt zich voor het ontbijt opgeven via de intekenlijst in de kerktoren of aanmelden bij Henk Wijnmaalen (telefoon: 5340478).
Graag tot Hemelvaartsdag!
 
Gastvoorganger de heer Slaa uit Peize

de Emmausgangers
Gastvoorganger de heer Slaa uit Peize
Deze afbeelding van de Emmausgangers is meegebracht door de heer Bert Slaa en gebruikt voor de Orde van Dienst waarin hij voorging op zondag 28 april.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.